Vi er endring - vi gjør det byggenæringen snakker om

Betongindustridagene 2021 - 1o, 11, 17. feb og 24. mars

Innhold

Program

Torsdag 28. januar:

12:0015:30
Betongindustridagen program
12:0012:05
Åpning av Betongindustridagen 2021

Styreleder ønsker velkommen.

Pål Sanne

Styreleder

12:0512:30
Langskip og CCS - hva kan det bety for Norsk Industri

IEA og FNs klimapanel peker på Karbonfangst og lagring (CCS) som et bidrag til å nå Parisavtalens målsetning om reduserte utslipp. CCS spiller en avgjørende rolle i avkarboniseringen av Europeisk industri, samtidig som produktivitet, konkurransekraft, økonomi og jobbskaping opprettholdes. Equinor med partnere vil bidra til å virkeliggjøre den Europeiske transformasjonen, Northern Light prosjektet er vår tids viktigste endringsmotor, fullt utbygd vil det ta mot 15 mill tonn CO2 pr år.

Torbjørg Klara Fossum

Vice president Global CCS Solutions - Equinor

12:3012:50
Karbonfangst hos Norcem Brevik - økt konkurransekraft over miljøytelser for betongvareproduentene?

Karbonfangstprosjektet er en stor mulighet for Norcem AS og norsk betongindustri. Halvering av CO2 utslippene fra sement produsert i Brevik vil gjøre betongindustrien uslåelig på miljøytelser.  Prosjekter er nå inne i en hektisk oppstartsperiode, og skal settes i drift sommeren 2024.

Per Brevik

Heidelberg Cement Northern Europe

12:5013:00
Pause
13:0013:25
Regjeringskvartalet: Varig, Verdig, Vakkert & Vennlig

Norgeshistoriens største byggeprosjekt er i gang. Det nye regjeringskvartalet skal bli en verdig fysisk manifestasjon av det norske demokrati, være en åpen og attraktiv bydel med vennlige byrom, med velfungerende og fremtidsrettede arbeidsplasser og med vakker arkitektur. Det nye regjeringskvartalet blir utviklet etter fire ledende ord: verdig, varig, vakkert og vennlig. Vi får høre om virkemidlene som brukes for å realisere arkitekturen.

Knut Hovland

Partner og arkitekt - Nordic — Office of Architecture

13:2513:50
Sirkulær økonomi i praksis - hulldekke i R4

Ombruk av hulldekkelementer fra det gamle regjeringskvartalet er et samarbeidsprosjekt mellom mange aktører. Omsorgsbygg Oslo KF, Skanska Norge AS, Veidekke Entreprenør AS og Contiga AS har samarbeidet om å utrede en prosess for ombruk av hulldekkeelementer. Prosjektet er sirkulær økonomi i praksis, Oslo Storbylegevakt skal føres opp med ombrukte hulldekkeelementer fra Contiga AS.

Marit Kindem Thyholt

Sjefsrådgiver - Klima, energi og bygningsfysikk | Skanska Teknikk Skanska Norge AS

13:5014:00
Pause
14:0014:25
Veien ut av koronakrisen

Byggenæringen påvirkes av Koronaepidemien, hvordan virker dette på investeringslyst og fremtidstro? Påvirker massevaksineringen av befolkningen dette? Prognosesenteret gir et foredrag om hvordan Koronoaviruset har påvirket byggenæringen og konsekvensene litt fremover i tid.

Nejra Macic

Sjefsøkonom - Prognosesenteret

14:2514:50
Grønn konkurransekraft - boliger og studentboliger

Høsten 2019 kom den første norske studien som ser på bygg i hhv betongelementer og massivtre, rapporten viste at betong er konkurransedyktig og et klimasmart valg for fleretasjes bygg. Prosjektet bidro også til endringer hos betongelementprodusenter, man endrer verdikjeden slik at ressurs- og energibruken ble redusert. I tillegg ble fabrikkene mer bevisst på miljøriktige innkjøp av råvarer. Våren 2021 kommer en ny studie på fleretasjes bygg. Foredraget gir innblikk i hvordan forskningsprosjektene bidrar til miljøforbedringer i betongindustrien.

Anne Rønning

Seniorforsker - NORSUS

14:5015:00
Pause
15:0015:30
Avstandsledelse

Mange har fått en helt ny hverdag som følge av koronaepidemien. Man leder og kommuniserer på avstand. Man møter ikke medarbeiderne fysisk. Hvordan motivere, lede og skape resultater når mange ledere sitter på hjemmekontor? Vi får til praktiske råd som kan være med å peke retning for bedre lederskap, rolleforståelse og samvirke i bedriften.

Vigdis Austrheim

Spesialist på avstandsledelse

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: