Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

EPD-BIM

Om EPD-Taggeten

Prosjektet «Broen mellom EPD og BIM» har i løpet av de siste årene utviklet verktøyet «EPD-Tagger», en digital plattform mellom LCA.no og Tekla Structures som gjør det mulig å dele data mellom EPD og BIM. Dette gjør det mulig å koble opp nøyaktige mengder i BIM-prosjekter med prosjektspesifikke og tredjeparts-verifiserte EPD-data fra LCA.no sin EPD-Generator. Heller enn et forenklet estimat kan man enkelt levere en pålitelig miljødeklarasjon til konkurransegrunnlaget som faktisk representerer CO2-avtrykket av den ferdige konstruksjonsløsningen.

Hvordan fungerer det

EPD-Taggeren er et tilleggsverktøy i Tekla som gjør det mulig å koble EPDer opp mot BIM. Fra EPD-taggeren logger man seg inn i LCA.no hvor man får tilgang til bedriftens EPDer (Dette forutsetter at man har tilgang til EPD-Generatoren i LCA.no og har opprettet EPDer for sine produkt). Når elementene i modellen har tilordnet EPDer kan mengder sammen med tilhørende EPD enkelt eksporteres til LCA.no.

For å opprette en rapport for klimagassavtrykket logger man seg inn på LCA.no sin nettside. Lagrede prosjekter med eksportert data fra EPD-Taggeren finner man her. Det samlede klimagassavtrykket for bygget blir beregnet her og settes inn i en rapport.

EPD-Taggeren finner du i Tekla Warehouse

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: