Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Viktig milepæl for PDT-arbeidet er nådd

Publisert

Thomas Bø og Espen Kurås i Betong Norge er glad for å ha nådd en viktig milepæl i PDT-arbeidet for betongindustrien.

PDT-forumet for betong har nådd en viktig milepæl med å lansere PDT for betong som dekker kjøreseddel (delivery ticket). Denne er nå publisert hos PDT Norge.

PDT-forumet for betong jobber med Product Data Template (PDT) for betongbransjen i samarbeid med PDT Norge. PDT er maskinlesbare produktmaler som skal gi informasjon om egenskaper til et produkt, for eksempel byggematerialets fysiske mål, trykkfasthet og bindetid.

I PDT-forumet bidrar Thomas Bø og Espen Kurås i Betong Norge, sammen med blant annet rådgiver Halvard Høilund-Kaupang fra Mindshift. Nå har de nådd en viktig milepæl i prosjektet; de har publisert PDT for betong som dekker kjøreseddel (delivery ticket).

Viktig milepæl

En kjøreseddel, eller følgeseddel, er en handelsmelding som gir informasjon om hvert betonglass og hva det inneholder, eksempelvis hvem som har produsert, hvilken betongkvalitet det er og utslippsdata. Når er det publisert en maskinlesbar versjon hos PDT Norge som skal brukes i verktøy hvor produsentene kan produsere og dele maskinlesbare PDSer (Product Data Sheet), som er en utfylt PDT, med sine kunder.

- Vi er glade for at vi har nådd en viktig milepæl i prosjektet, med å få publisert en mal for maskinlesbar kjøreseddel. Neste steg er å teste ut dette i praksis med entreprenør. Vi er i dialog med betongprodusenter om uttesting og utveksling av maskinlesbare data. Nå er det ikke lenge til verktøyet kan tas i bruk, sier Thomas Bø som er fagsjef i Betong Norge.

Utslippsdata mest etterspurt

Forumet vurderer nå hvordan betongdataene som ligger i PDSen, på best mulig måte, kan overføres mellom aktørene (produsent og kunde). Espen Kurås sier kundene særlig etterspør utslippsdata.

- Vi merker at kunden er mest opptatt av utslippsdata, det er dette de etterspør aller mest, understreker Kurås som er fagsjef for betong i Betong Norge.

En ekspertgruppe bestående av produsenter av både ferdigbetong og elementer skal verifisere innholdet.

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: