Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Sentral Godkjenning (SG) for virksomheter gir ikke automatisk kvalifikasjon for å sveise på armering

Betongelementforeningen og Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) ønsker å tydeliggjøre regelverket rundt sveising på armering. Det er en misforståelse når verksteder mener å ha grunnlag for å sveise på armering når foretaket har fått Sentral Godkjenning (SG).

Kompetansebevis som sveisekoordinator er ikke noe som kreves etter SG, som kun stiller krav til formalutdanning og erfaring fra godkjenningsområdet hos faglig ledelse.

SG gir dermed ikke godkjenning for dette automatisk.

Det vil da kunne gjelde krav fra standarder om ytterligere kompetanse etc. som eksempelvis det nevnte beviset. Disse standardene kan det være henvist til etter forskrift eller evt. kontrakt eller bransjenormer.

Standarden NS-EN ISO 17660 må følges når det skal utføres sveising av armering.

Standarden krever at verkstedet har tilgjengelig:

  • kvalifisert personell for sveisekoordinering
  • sertifiserte sveisere
  • kvalifiserte sveiseprosedyrer

NS-EN ISO 17660 setter krav både til sveising av lastbærende sveiseforbindelser på armering, og til sveising av ikke-lastbærende sveiseforbindelser (heftsveis) på armering. Det er strenge krav til utførelsen og kompetansen.

Les hele notatet her

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: