Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Klima- og miljødepartementets rapport "Lavutslippsmaterialer i bygg - Barrierer og muligheter" må trekkes tilbake og utlyses på nytt

Rapporten som er utarbeidet av NIBIO og Civitas, og har som mål å beskrive status og barrierer for bruk av lavutslippsmaterialer i byggebransjen, samt beskrive mulige tiltak og virkemidler for å øke bruken av slike materialer.

Med lavutslippsmaterialer i denne rapporten skal man forstå det som materialer som gir lave klimagassutslipp. Rapporten har som mål å beskrive verktøy for å beregne klimagassutslipp fra materialer, beskrive standardiserte beregningsmetoder og det man har valgt å kalle "aktuelle innfallsvinkler" for livsløpsberegninger (LCA). Forfatterne av rapporten mener de har identifisert et stort potensial for utslippsreduksjoner fra materialbruk i bygninger, men at det er en rekke barrierer og hindringer for å ta i bruk slike løsninger. 

Barrierestudien har etter vårt syn store mangler, gjør feil vurderinger av utslippsintensiteten for byggematerialer i tillegg til at den ikke diskuterer de viktigste barrierene. Vi anbefaler departementet å sette ut oppdraget på nytt, samtidig bør man sette sammen et bredt panel av representanter for entreprenører, byggherre, materialprodusenter og eiendomsforvaltere og uavhengige forskningsinstitusjoner som styringsgruppe for arbeidet. På den måten tror vi man lykkes bedre i å indentifisere og foreslå tiltak som bygger ned de reelle barrierene mot større gjennomslag for lavutslippsmaterialer i byggenæringen.

Les uttalelsen her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: