Vi fornyer nettsiden

I forbindelse med fusjonen mellom Fabeko, Betongfokus og Betong Norge - Betongelementforeningen jobber vi nå med å fornye vår nettside. Takk for tålmodigheten.

Studietur for arkitekter 2024 til Aarhus

30.–31. okt 2024
Prisen for deltagelse er: Påmelding før 1. okt.: 9.900,- Påmelding etter 1. okt.: 10.900,- Dette inkluderer: Hotell 30.-31.okt., 2 lunsjer, Middag 30. okt., Guiding og transport. Påmeldingsfrist 1. okt. Ta kontakt på etter denne datoen.

Høstens studietur for arkitekter og produsenter går til Danmarks nest største by – Aarhus – som nylig ble kåret til en av verdens fineste plasser av Time Magazine.

Betong Norge inviterer til en spennende studietur med tett program, god mat og sosialt samvær. 

Aarhus inneholder både en viktig historisk arkitektonisk arv og mange nyskapende prosjekter, for eksempel fra Aarhus Universitet ved C.F. Møller og C.Th. Sørensen hageplan for Aarhus-arkitektene Friis & Moltkes videregående skoler, kirkebygg og boliger, oftest med betong som foretrukket og synlig materiale.

Den nye utbyggingen skjer sporadisk i forskjellige områder: Aarhus-øya har blitt omgjort til bolig- og rekreasjonsområde spesielt i løpet av de siste 15 årene, med boligprosjekter av forskjellige nyere danske designstudioer, fra BIGs boliger, naust og badeanlegg til Lighthouse, et nylig innviet boligkompleks med blandet bruk av 3XN. Sydhavnen er i ferd med å gjøres om til nærings-, hotell- og kulturområde.

Aarhus ble nylig kåret til en av verdens fineste plasser i 2023 av Time Magazine

Målgruppe:
Arkitekter og produsenter.

Fly:   
30. oktober: Norwegian med avreise fra Oslo kl. 09:35 og ankomst Billund kl. 10:45.
31. oktober: SAS med avreise fra Billund kl. 17:40 og ankomst Oslo kl. 18:50.

 

Program


Onsdag 30. oktober 

Flyet fra Oslo ankommer Billund Flyplass kl. 10:45. Vi blir hentet med buss på flyplassen.

Vi besøker:

Gjellerupparken: Landskabsprojekt og omdannelse af socialt boligområde med forskellige nye bebyggelser, herunder også nybyggerier, hovedsæde for Brabrand Boligforenings hovedkontor og en afdeling af Århus Kommune.Præmieret landskabsprojekt ved tegnestuen SLA.

Lunsj: TBA

Lisbjerg Genbrugstation: I samarbejde med Schønherr Landskab har LOOP Architects udført konceptudviklingen på den nye genbrugsstation i Lisbjerg ved Aarhus. Kredsløb har sat baren højt, og går med denne nye bygning nye og cirkulære veje, hvor genbrugs- og ressource-tankegangen sættes i centrum. Dermed sættes dagsordenen for en genbrugsplads, hvor ressourcer er indtænkt på en hel ny måde og hvor dele af genbrugsstationen bygges af affald. Herunder også om betontyper. 

Middag: TBA

 

Torsdag 31. oktober

Vi besøker:

Møde med Aalborg Portland, Danmarks største betonproducent. Oplæg om udvikling afbæredygtig beton og deres arbejde med carbon-storage i jorden.

Arkitektskolen i Aarhus, tegnet af forskellige unge tegnestuer, Adept, Vargo Nielsen Palle og Rolvung & Brøndsted Arkitekter er et af mest innovative nye projekter i byen; en åben struktur med en kombination af fleksible rum, bestemte funktioner og offentlige arealer. Et transparent kompleks, hvor man også har tænkt i, at folk udefra skal have adgang til skolen. Bygger på en idé om ”en by inde i en bygning,” hvor bygningen fungerer som en rammekonstruktion.

Godsbanen, Link Arkitekter, kontor og P-hus i tilknyttet til kulturområde og skaterbane.

Lunsj: TBA

Lighthouse, Århus Havn, af 3 XN. 3 boligkomplekser ved havnefronten: Fyrtårnet, Promenadehuset og Kanalhuset. 375 lejligheder på 45 etager. Nye innovative løsninger, fx akustikregulering: Scan Underlay har leveret deres EPD certificerede trinlydsdug 1050 standard 3mm, som er designet til at reducere lydvibrationer, slaglyd og lydtransmission mellem etager. Produktet er desuden egnet til indstøb i undergulve. Per Aarsleff A/S som er totalentreprenør; Rambøll er ingeniør. Fx oplæg ved udvikler Rune Kilden.

Vi reiser tilbake til Oslo fra Billund Flyplass kl. 17:40.

Programmet et utviklet i samarbeid mellom Betong Norge og Arkitours.

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: