Facebook Twitter    
En selvstendig bransjeforening for norske produsenter av betongelementer til bygg og anlegg.
Søk i betongelementboken
Abonner på vårt nyhetsbrev

Du er her: Hovedside/ Om oss/ Nyheter/ Felles/ Studietur til Helsinki - vi ser på Finsk/ 
Studietur til Helsinki - vi ser på Finsk arkitektur
25.08.2016
Vi studerer finsk arkitektur med spesiell fokus på mulighetene betongelementer gir for estetikk, overflater og geometrisk utforming av bygg.

Finsk arkitektur er gjennom historien påvirket av trender fra utlandet, og tilpasset finske forhold. Det er få europeiske land som er så påvirket av 1900-tallsarkitekturen i bybildet som Finland, bare 12 prosent av byenes bygningsmasse ble bygget før uavhengigheten i 1917. Fra 1930-tallet ble funksjonalismen symbolet på byggingen av en moderne og uavhengig nasjon, etterfulgt av modernismen på 1950-tallet. På slutten av 1900-tallet, kan man skjelne konturen av en ny individuell finsk arkitektonisk retning.   

Vi studerer finsk arkitektur med spesiell fokus på mulighetene betongelementer gir for estetikk, overflater og geometrisk utforming av bygg. Betongelementforeningen samarbeider med Archtours Ltd og Arkkitehtuurimuseo om det faglige innholdet.   Vi vil bli guidet av lokale arkitekter under hele besøket i Helsinki, for noen av prosjektene vil arkitektene som har realisert det gi en presentasjon på stedet.


Påmelding

 

Program -  Onsdag 19 oktober

09:10 Avgang Oslo (SK2702) for de som benytter seg av tilbudet om fly

11:35 Ankomst Vantaa Flyplass (SK2702), vi møter vår lokale arkitekt som skal guide oss gjennom dagen. Busstransport til Helsinki.  

12:30 Lunsj Teurastamo som er et senter for matkultur

13:45 Vi besøker prosjekter

OP Pohjola (JKMM Architects ) Der vi ser på fasader og interiør, mer om prosjektet her .

Konepaja er opprinnelig et sentralverksted for jernbanemateriell, nå er det konvertert til et  flerfunksjonsområde. YIT har hatt ansvaret for eiendomsutviklingen, for øyeblikket er det ført opp et kontorbygg "house in house" i den gamle verkstedsbygningen, mens boligbyggene er under oppføring. De ytre fasadene er i store format, mens boligbyggene i det indre av området er i mindre skala. Første byggetrinn (NRT Architects )

Vi ser på Boligbygg i Teollisuuskatu (Ark-House Architects)

Pasila Utviklingsprosjekt som omfatter ny jernbanestasjon, boliger og kombinerte nærings- og kulturbygg området er utviklet av YIT. Mer bakgrunnsinformasjon om Pasilaprosjektet her

17:00 Innsjekking på hotell GLO Kluuvi

18:00 Introduksjon til Helsinkis arkitektur, vi studerer sentrum av Helsinki. Gjennom en spasertur får vi høre om tidlig 1900 tall arkitektur frem til dagens typiske bygninger i byen. Vi ser blant annet på det første betongelementbygget (1950), det minimalistiske rådhuset, en plasstøpt bygning i neoklassisk stil og eksempler på Alvar Aaltos arkitektur i bysentrum.

19:00 Middag Bronda   

 

Program - Torsdag 20 oktober

09:00 Vi møter arkitekten som skal være vår guide gjennom dagen, busstransport.  

Vi besøker Jätkäsaari Byen gjennomgår den største transformasjonen siden 1812 ved at havneområdet bygges om til et flerfunksjonsområde. Den vestlige delen er et av to store pågående byggeprosjekter.  

Heka Länsisatamankatu 23 Presenteres av prosjektets arkitekt, vi ser på bygningen fra utsiden.

Malta, Boligbygg Helsingin Malta er Finlands største borettslagsprosjekt , bygningen ble ført opp av beboerne i stedet for den tradisjonelle modellen med eiendomsutviklere/utbyggere. Leilighetene er unikt utformet etter den enkelte beboers ønsker.

Sightseeing til HOAS Studentboliger og til ungdomsherberget

Bunkkeri er en gammel lagerbygning som konverteres til skole og kulturbygg, på toppen av bygget kommer det flere etasjer med boliger.

The Tower, hotell  føres opp i Jätkäsaari og åpner i september 2016. Bygningen presenteres av arkitekt Aki Davisson.

11:45 Lunsj restaurant Sogno i Töölö

13:00 Vi besøker Arabianranta kunst og designområde I Arabianranta investeres 1% av byggekostnader og andre investeringer i kunst, mye av denne kunsten er produsert i betong. I tillegg til bygningene ser vi på kunstverker av arkitekt Kivi Sotamaa og arkitekt Samuli Naamanka som også skapte selskapet og konseptet bak Graphic Concrete.

Kaanakatu 6 (Arkitekter Huttunen-Lipasti-Frost) fikk fasadeprisen i 2011 se mer om prosjektet her

15:00 Vi kjører til flyplassen

17:30 Flyavgang til Oslo (SK2705 HEL-OSL, lander kl 18:05)

Tilbudet fra betongelementforeningen har to valgmuligheter; Fly tur-retur Oslo og program i Helsinki eller kun program i Helsinki, man ordner fly selv. Betongelementforeningen samarbeider med Archtours Ltd og Arkkitehtuurimuseo om det faglige innholdet.

Påmelding© Betongelementforeningen. Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27, Postboks 7186 Majorstuen, 0307 Oslo. E-post: betongelement@bnl.no. Telefon: 23 08 75 00.

Utviklet i samarbeid med Informatics@net